Bor Nerelerde Kullanılır?

bor madeni

Bor kullanım alanı oldukça geniş olan bir elementtir. Kullanım alanlarının geniş olması sebebiyle birçok endüstri alanında kullanılmaktadır. Bu da bor madeninin en değerli madenler arasına girmesini sağlar. Bor; pencere, şişe camı, gibi sanayilerde kullanılmaktadır.

Özellikle ısıya dayanıklı cam üretiminde bor madeninden yararlanılır. Bor madeninin cama katıldığında yüzey sertliği ve dayanıklılığı artırdığı kanıtlanmıştır. Aynı zamanda ısıya karşı oldukça dayanıklı ürünler bor sayesinde üretilmektedir.

bor madeni

Bor değişken ölçülerde bitki örtüsünün gelişmesi için de kullanılmaktadır. Birçok bitkinin temel besin maddesi olarak bor madeninden yararlanılır. Meyve ağaçları, üzüm, zeytin, kahve, tütün gibi ağaçlarda bor madeninden yararlanmak oldukça yararlı olur. Sterilizasyon işleminde de yine bordan yararlanmak mümkündür. Aynı zamanda mutfak aletlerinin metal ile kaplanan alanlarında bor kullanımı paslanmayı önleyerek aletlere görünüş güzelliği katar. Seramiği çizilmeye karşı dayanıklı hale getirir. Daha birçok alanda kullanılabilen bor madeninin başlıca kullanım alanları bu şekildedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

X